Bedrukking – Digitaal printen – Transferdruk

Bedrukking

Ook voor het bedrukken van kleding bent u bij ons aan het juiste adres. Kleding kan bedrukt worden door middel van verschillende druktechnieken zoals ‘digitaal printen’ en ‘transferdruk’.

Bij digitaal printen wordt er direct full color op de kleding bedrukt met water gedragen inkten. Met deze druktechniek kan er bijvoorbeeld geprint worden op t-shirts, poloshirts, sweaters en hoodies. In tegenstelling tot transferdruk is de bedrukking niet voelbaar op het kledingstuk. Digitaal printen is uitstekend geschikt voor bedrukkingen met veel details, bijvoorbeeld een foto bedrukken van hoge kwaliteit. Deze techniek is echter wel kostbaarder vergeleken met de transferdruk. De waseigenschappen zijn hetzelfde als die van transferdruk (binnenstebuiten op 30 °C).

Bij transferdruk wordt het ontwerp digitaal geprint op plakkende folie en wordt het folie op textiel geplakt. Vervolgens wordt het materiaal onder de pers geplaatst waar de bedrukking onder druk en hoge temperatuur op de ondergrond gedrukt wordt. Ook transferdruk resulteert in heldere kleuren en een haarscherp resultaat.